Italien runt 21 maj - Boka italiensk vinprovning i Stockholm

Välkomna på italiensk vinprovning!

Italien är indelat i 20 regioner, som alla producerar vin i viss utsträckning. De viktigaste av dessa, både kvalitet och kvantitet beaktas, är Toscana, Piemonte och Venetien.

Varje region har sina flaggskepps vin. Några är kända eftersom de produceras i stora volymer och finns över hela världen, andra på grund av deras genomgående hög kvalitet. Toscana är känt för sin Chianti naturligtvis,men Brunello och Vino Nobile har ännu mer högt anseende. Likaså är Piemontes mest berömda vin nu Moscato d'Asti men regionen är mest respekterade för sin Barolo och Barbaresco. Veneto stora produktion av Prosecco, Soave och Pinot Grigio gör lite för att förbättra sitt rykte som en finvin region, men ändå producerar man det populära finvinet: Amarone della Valpolicella.

Boka italiensk vinprovning Stockholm XHTML/WAI 508 

Italiens vingårdar är hem för mer än 2000 druvsorter, av vilka många är gränsen till utrotning. Det säkraste och mest kända italienska druvor är Sangiovese, Barbera, Nebbiolo, Montepulciano och Pinot Grigio. Dessa sorter omfattar många tusen hektar vingård, och kan hittas i olika regioner. I andra änden av skalan finns sådana mindre kända rariteter som Centesimino, Dorona och Susumaniello som finns i små mängder på bara en eller två platser. Alla Italiens druvsorter, kända eller inte, står inför allvarlig konkurrens från mer kända franska sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Sauvignon Blanc.

Vi provar och analyserar sensoriskt fyra - fem viner av olika ursprung och typ. Ostbricka ingår.

Pris för provningarna: 550 kr per person inkl.
Vinprovningsprotokoll och liten ostbricka ingår.
Medlemmar: 300 kr
Anmäl er eller köp Presentkort till provningarna!

Anmälan & info: 0707-20 31 40

Vinprovning i Stockholm för företag...
Boka vinprovning

Välkomna på vinprovning i Stockholm
!

 

© 2016 - www.baggus.se

 

Skriv utE-post

Webbproduktion KoBoToLo

';